20 Haziran 2016 Pazartesi

Fondon (Anneannemin tarifi)


Merhabalar,

Bugün sizlerle benim için çok çok özel olan bir tarif paylaşacağım.
Bu tarif anneannemin tarifiydi ve torunlarının hepsinin doğum günlerinde illaki bu fondonlardan yapardı...
Ben de şimdi kızımın her doğum gününde mutlaka yapıyorum. Anneannemin yaptıkları kadar lezzetli mi bilmem ama kızımın en sevdiği tatlı atıştırmalık olduğunu söyleyebilirim..:)


Malzemeler: 

2 sıra bisküvi
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket margarin
1 yumurta
2 tepeleme çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı kırılmış fındık (2 kaşık Nutella da olabilir, neden olmasın?)  :)
Süslemek için 1 paket toz hindistan cevizi ve/veya 1 paket pasta süsü

İlk önce margarinin tamamını orta boy bir sahanda eritiyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Margarin soğurken, bisküvilerimizi rondodan çekip derin bir kaba aktarıyoruz. Bu bisküvilerin üzerine 1 çay bardağı pudra şekerini döküyoruz, fındıkları ilave ediyoruz ve 3 malzemeyi iyice birbirine karıştırıyoruz.

Soğumaya bıraktığımız margarinin ısısını kontrol ederek içine 1 yumurta kırıyoruz. (Çok sıcak margarinin içine yumurta kırarsak bu sefer yumurta pişer. Böyle olmaması için eriyik haldeki margarinin biraz soğumuş olması gerekiyor)
Erittiğimiz margarini ve yumurtayı iyice çırpıyoruz ve üzerine 2 kaşık kakao döküyoruz; çırpmaya devam ediyoruz. (Eğer fındık değil de Nutella kullanmak istersek bu aşamada 2 kaşık da Nutella ekleyebilirsiniz)

Kakaolu karışımı bisküvilerin üzerine döküyoruz. Bu iki karışımı özdeşleştirmek için bir güzel yoğuruyoruz.

Meydana gelen kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlıyoruz ve hindistan cevizine (ya da renkli pasta süslerine) bulayarak servis tabağına alıyoruz.

 Dilerseniz renkli kürdanlarla servis yaparak sofranızı canlandıra bilirsiniz.

Afiyet olsun!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder