7 Haziran 2016 Salı

Sarımsaklı Mantar Sote


Merhabalar!

Bugün sizlere çok sevdiğim ve fırsat buldukça pişirmeye çalıştığım bir yemeği tarif etmek istiyorum.
Ana yemek olarak da tercih edebilirsiniz, ara sıcak olarak da...Her şekilde lezzetiyle sofralarınızı süsleyecektir.




3-4 kişilik tarif için malzemeler :  

* 1 kavanoz mantar konservesi (500-600 gr civarında) 
* 9-10 diş sarımsak (irice olursa çok daha iyi olur)
* 1 yemek kaşığı tereyağı (istenirse sıvı yağ ilavesi)
* Kırmızı biber, kekik, tuz (baharat olarak benim tercihim böyle ama siz mantara ne yakıştırırsanız onu ilave edin)

Öncelikle 10 diş sarımsağı soyuyoruz ve her birini 2 ya da 3 parçaya bölüyoruz.
Mantarları da bol suyla sıkadıktan sonra büyüklüklerine göre 2 ya da 4 parçaya bölüyoruz.

Yağlarımızı tavaya koyup sarımsakları atıyoruz ve biraz kavrulana kadar karıştırıyoruz. (Ben bu gibi durumlarda tereyağı ve zeytin yağını karıştırmayı tercih ediyorum)

Sarımsaklar kokusunu salmaya başlayınca (hemen kavruldukları için dikkatli olalım, ocağın başından ayrılmak hiç doğru değil) mantarları ilave ediyoruz.

Mantar suyunu salmasın diye tavanın kapağını kapatmadan yüksek ateşte hızlıca karıştırıyoruz.

Sonra kısık ateşe alarak içine kırmızı biber, tuz ve kekik ilavesi yapıyoruz. Bu şekilde de 5 dakika daha kavurup ocaktan alıyoruz.

Sıcak olarak servis edilen bu yemeğin yanına şehriyeli pilav çok yakışıyor, benden size servis önerisi :)

Bu arada, pilav tariflerimi de ilerleyen günlerde "Karbonhidratlar" başlığı altında yayınlayacağım.

Şimdiden afiyet olsun...

  

 
 
  







 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder