8 Haziran 2016 Çarşamba

Kağıtta Levrek


Merhaba!
 
Bugün de sizlere - mevsimi olmasa da - kağıtta levreği nasıl pişirdiğimizi! anlatacağım. Pişirdiğimizi diyorum çünkü biz bu balığı hep kızımla pişiririz! :)
 
 Tek bir levrek için veriyorum tarifi, siz pişireceğiniz levrek adedine göre tarifi düzenlersiniz.

Kağıtta Levrek için gerekenler:

* 1 adet levrek
* 1/4 soğan (orta ya da en küçük boy soğanın çeyreği)
* 2-3 adet cherry domates
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığından az tereyağ
* 1/4 limon
* Yağlı pişirme kağıdı (her biri bir adet balığı tamamen paket yapacak büyüklükte kesilmiş olmalı)

Önce balıkların pulları temizlenmemişse onları bir güzel temizliyoruz ve balıklarımızı yıkıyoruz. 

Ardından tepsimizin üzerine yağlı kağıdı seriyoruz ve zeytinyağı ile buluyoruz.

Sonrasında balığımız alıyoruz ve bu kağıttaki zeytinyağı ile biraz da balığımızı ovalıyoruz.

Bu işlem tamamlandıktan sonra 

Soğanları hilal şeklinde keserek balığın üst kısmına serpiştiriyoruz. 

Aynı şekilde cherry domatesleri de 4 e bölüp balığın etrafına koyuyoruz ve en sonunda limonları da yarım ay şeklinde incecik kesip balığın üzerine yerleştiriyoruz.

Şimdi balığımızı bir güzel paketliyoruz. Kenarları açılır diye endişe edenler tel zımba
ile zımbalayabilir ama iki ucunu alta kıvırdığınızda güvenli bir şekilde hiç açılmadan pişebiliyor, merak etmeyin..:)

Evet, artık balığımız pişmeye hazır!

Fırınımızı turbo/200 dereceye ayarlayıp yaklaşık 25 dakika süre ile balığımızı pişiriyoruz.

Pişen balığımızı kağıdında servis ediyoruz. (Yanına bol yeşillikli salata yapmayı sakın unutmayın!)
 
NOT: Balığa farklı lezzetleri karıştırmak istemeyenler sadece biraz limon ve zeytinyağı ile de pişirebilir. 

Ayrıca, çok daha zengin tariflerle de pişirmek mümkündür ( havuç, bezelye ilavesi vb, üzerine kaşar rendesi vb...) ancak ben kendi pişirdiğimiz şekliyle anlatmak istediğim için bu tarifi verdim. Her şey kişinin kendi damak tadında bitiyor aslında...

Ağzınızın tadı hiç bozulmasın! Sevgilerimle...
 

 

 

 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder